WeLearnIT Blogg

Marie Johansson
Marie Johansson
Diplomerad Coach

Hur viktig är företagskulturen?

Du håller säkert med om att företagskulturen är väldigt viktig. Den påverkar hur personalen trivs, hur bra dina kundrelationer är, vilket resultat företaget gör och så vidare. Men hur får man en sund företagskultur?

Det första du behöver göra är att skapa en medveten företagskultur där ni tillsammans bestämmer vilka värderingar, attityder och beteenden ni vill ska genomsyra organisationen.

Sedan ska denna implementeras på alla plan. Tänk dig att du ska städa en trappa. Om du hoppar över ett steg, så kommer smutsen snart att sprida sig till de andra stegen igen.

Tyvärr så ser vi ofta att ledningsgrupper bestämmer sig för några värdeord som de tycker låter bra och som de kommunicerar ut i sin marknadsföring, men de glömmer att även personalen behöver förstå och ta till sig de här värderingarna, vilket gör att dessa ord blir helt verkningslösa.

Och jag är ledsen, men det räcker sällan att ha ett informationsmöte eller någon enstaka workshop. Det är absolut en bra start, men sedan behöver du jobba målinriktat och aktivt med att skapa riktiga förändringar i företagskulturen. För när du gör det så kommer du se skillnad på förtroende, engagemang och resultat. Du får en blomstrande verksamhet där medarbetare och kunder trivs.

Här är fem steg du bör följa:

  1. Börja längst ner. Öka ledningsgruppens EQ (ja, den går att öka).
  2. Fortsätt till medarbetarna och jobba med coachande ledarskap.
  3. Undersök hur kunderna påverkas av er nya företagskultur.
  4. Högst upp når ni de mål ni tillsammans satt upp. Fira tillsammans!
  5. Upprepa. Låt det bli ett kretslopp.

På WeLearnIT kallar vi detta The Cultural Flow™.

0 0 Röster
Betygsätt artikel
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alla kommentarer