Kan man verkligen bli smartare när man bli medveten om sina och andras känslor? Kanske tycker du att det är en konstig fråga, men svaret är: Absolut!

Du har säkert sett en platsannons där man önskar att du ska vara en lagspelare, lyhörd, kommunikativ, flexibel och självständig. Dessa egenskaper och många fler har ett direkt samband med din emotionella intelligens. Det handlar inte bara om medkänsla och empati, vilket många tror, utan även om din självkänsla, hur du bemöter andra, din förmåga att reglera känslor och en hel del annat. Den emotionella intelligensen mäts i EQ och det fina är att den kan man öka.

När du blir medveten om dina känslor och varför du reagerar som du gör, kommer du få lättare att förstå dig själv och till och med kunna välja dina känslor. Du kommer också ha lättare att förstå och acceptera andra människors känslor och varför de reagerar som de gör. Med ett högre EQ kommer du att bli mer tillfreds med dig själv, bli bättre på att kommunicera och samarbeta med andra.

Emotionell kompetens är något som blir mer och mer viktigt i dagens och framtidens ledarskap. I högpresterande team är det en förutsättning att man medvetet jobbar med egenskaper som förtroende, ärlighet och kommunikation.

Här är ett kort test som du själv kan göra: Emotional Intelligence Test – Global Leadership Foundation

0 0 Röster
Betygsätt artikel
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alla kommentarer