WeLearnIT Blogg

Marie Johansson
Marie Johansson
Diplomerad Coach

Coachande ledarskap

Snart ska vi hålla vår allra första utbildning i coachande ledarskap. Det ser vi verkligen fram emot! Och varför gör vi det? Jo, för när vi bär på kunskap som vi vet kan få stor betydelse för andra, då vill vi så klart dela med oss.

Ett coachande ledarskap startar med dig själv. Du kanske inte ens ska leda andra, men du behöver ändå kunna leda dig själv. När du kan lyssna inåt och förstå vad du verkligen känner och tycker, då kan du börja agera och skapa något som lyfter dig själv. Och när du kan lyssna på och förstå andra, då kan du leda dem i sin process att lyfta sig själva.

Märker du nu? Det börjar bildas ringar på vattnet…

En teamledare som använder sig av coachande ledarskap, lyfter hela teamet genom att låta alla komma till tals, arbeta medvetet med transparens och att skapa förtroende. Tyvärr så saknas detta på många arbetsplatser, vilket får konsekvensen att de anställda inte känner sig engagerade. Med följden att man får hög personalomsättning, svårt att behålla kompetens och, i värsta fall, anställda som underminerar kollegornas arbete. En coachande ledare tar detta på största allvar och jobbar aktivt med att skapa team där man har stort förtroende, stark vi-känsla och där man gillar att gå till jobbet.

Men, som sagt, det börjar med dig själv. Och till att börja med är det nog inte helt lätt, för du kanske måste utmana dig själv att tänka på ett annat sätt än vad du är van vid. Samtala på ett annat sätt, fråga så att du får ärliga (och viktiga) svar och lyssna med alla dina sinnen.

Hur gärna vill du bli en coachande ledare? Vad skulle det innebära för dig och för dina medarbetare?

Var med på vår kursdag den 4 maj i Helsingborg!

Läs mer här

Anmäl dig här

Vill du veta mer? Ring Marie på 070 715 25 32.

0 0 Röster
Betygsätt artikel
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alla kommentarer